10m liikkuva maali

LM(RT) 10m (ISSF/SAL)

Taulu: Kympin halkaisija 5,5 mm.

Ampuma-asento: Ampuminen tapahtuu pystystä ilman tukea. Ns. lonkkatuki ei ole sallittu.

Ampumaohjelma: Miehet ja pojat 60 laukauksen normaalijuoksut ja 40 laukauksen sekajuoksut sekä naiset ja tytöt 40 laukausen normaali- ja sekajuoksut. Normaalikuoksujen on kaksiosainen. Ensin ammutaan 30 laukauksen "hidas osa", jossa taulu liikkuu 2 m matkan viidessä sekunnissa. Sitten, kansainvälisissä kisoissa monasti seuraavana päivänä, ammutaan niin sanottu nopea osa, jolloin liikkuva taulu on ampuma-alueella näkyvissä vain 2,5 sekunnin ajan. 40 laukauksen kilpailussa eli sekajuoksuissa ammutaan myös kaksi puolikasta, mutta ampuja ei tiedä ennakolta taulun kulkunopeutta: 40 juoksusta 20 on hitaita 5 sekunnin juoksuja ja 20 nopeita 2,5 sekunnin juoksuja.

 

ILMAHIRVI (SML)

Taulu: Kympin halkaisija 5,5 mm.

Ampuma-asento: Ampuminen tapahtuu pystystä ilman tukea. Ns. lonkkatuki on sallittu.

Ampumaohjelma: Alkukilpailussa ammutaan 10 laukausta liikkuvaan hirvitauluun. Taulu liikkuu 2 m ampuma-aukon poikki viidessä sekunnissa. Sen jälkeen ammutaan loppukilpailuna toinen 10 laukauksen sarja liikkuvaan hirvitauluun. Loppukilpailun pääsee ampumaan alkukilpailun parhaimmisto. Kilpailun kokonaistulos ratkaisee ampujien sijoitukset.

 

ILMALUODIKKO (SML)

Taulu: Kympin halkaisija 3 mm.

Ampuma-asento: Ampuminen tapahtuu pystystä ilman tukea (pl. tukisarja). Ns. lonkkatuki on sallittu.

Ampumaohjelma: Alkukilpailussa ammutaan 5+5 laukausta paikallaan olevaan metsokuviotauluun. Aikaa viiden laukauksen ampumiseen on 2 ½ minuuttia. Sen jälkeen ammutaan loppukilpailuna uudelleen 5+5 laukausta. Loppukilpailussa ammutaan ensin 5 laukauksen sarja 2 ½ minuutissa ja sen jälkeen 5 yksittäislaukausta, joiden kunkin ampumiseen on aikaa ½ minuuttia. Loppukilpailun pääsee ampumaan alkukilpailun parhaimmisto. Kilpailun kokonaistulos ratkaisee ampujien sijoitukset.

 

YHTEISTÄ EM. LAJEILLE

Ampumamatka: 10 metriä

Ase: Jousi-, CO2- tai paineilmatoiminen kivääri. Kaliiperi enintään 4,5 mm ja aseen paino enintään 5,5 kg kiikarin kanssa. Liipaisuvastus rajoittamaton, kiikarin pituus max. 300 mm ja kiikarin suurennus kiinteä 4-kertainen. SAL:n kilpailuissa kiikarirajoitus ei koske Y50 sarjasta ylöspäin ampuvia eli suurennos on vapaa. SML:n kilpailuissa ei ole kiikarirajoitusta missään sarjassa.

Luodit: Vapaasti kaupan olevat lyijyluodit, max. kaliiperi 4,5 mm.

 

 

 

ISSF:n/SAL:n elektroninen liikkuvanmaalin taulu
ISSF:N/SAL:n perinteinen liikkuvanmaalin pahvitaulu
SML:n elektroninen ilmahirvitaulu
SML:n elektroninen ilmaluodikkotaulu
SML:n perinteinen ilmahirven pahvitaulu
SML:n perinteinen ilmaluodikon pahvitaulu