Olympiapistooli

Ampujat: Miehet ja miesjuniorit (Y, Y50, Y60, Y70, Y75, Y80, Y20, Y18, N, N20, N50)

Ampumamatka: 25 metriä

Ase: Aseena käytetään puoliautomaattipistoolia, jonka maksimi paino on 1,4 kg. Aseen on mahduttava 30 x 15 x 5 senttimetrin laatikkoon. Laukaisuvastus on vähintään 1,0 kg.

Luodit: Patruunoina käytetään niin sanottuja pitkiä patruunoita, joiden kaliiperi on .22. Luodin paino vähintään 2,53 g = 39 grainia ja vähimmäisnopeus 250 m/s.

Taulut: Tauluryhmän muodostaa viisi taulua. Niiden keskipisteet ovat 75 cm päässä toisistaan. Tauluryhmän tulee kääntyä samanaikaisesti esiin ja pois (90 astetta). Yksittäinen taulu on 6-renkainen pikaosan pistoolitaulu, jossa kympin halkaisija on 100 mm.

Ampumaohjelma: Kilpailu käsittää kaksi 30 laukauksen "puolikasta", jotka kansainvälisissä kisoissa ammutaan peräkkäisinä päivinä. Kummassakin puolikkaassa ammutaan kaksi kahdeksan, kuuden ja neljän sekunnin sarjaa viiteen rinnakkaiseen tauluun, yksi laukaus kuhunkin.

Finaali: Loppukilpailuun pääsee peruskilpailun kuusi parasta. Siinä ammutaan neljä neljän sekunnin sarjaa. Tulkkaus kymmenyksen tarkkuudella. Lopputulos muodostuu peruskilpailun ja finaalin yhteistuloksesta. Tasatuloksen sattuessa uusitaan niin, että ampujat ampuvat 4 sekunnin sarjoja, kunnes ero syntyy.