50m pistooli

Ampujat: Miehet ja miesjuniorit (Y, Y50, Y60, Y70, Y75, Y80, Y20, Y18, N)

Ampumamatka: 50 metriä

Ase: Aseena on pistooli. Kaliiperi korkeintaan .22. Aseen perä ei saa saada tukea kyynärvarresta eikä ranteesta. Laukaisuvastus on vapaavalintainen.

Luodit: Kaliiperi on .22

Taulut: Taulu on 10-renkainen pistoolitaulu, jossa kympin halkaisija on 50 mm.

Ampumaohjelma: Kilpailussa ammutaan 60 kilpalaukausta 2 tunnin aikana.

Finaali: Loppukilpailuun pääsee peruskilpailun kahdeksan parasta. Siinä ammutaan 10 yksittäistä laukausta. Tulkkaus kymmenyksen tarkkuudella. Lopputulos muodostuu peruskilpailun ja finaalin yhteistuloksesta.

Tasatulos:
- Peruskilpailussa tasatulos ratkaistaan seuraavasti: sisäkymppien lukumäärä, viimeisen kymmenen laukauksen sarjan korkein pistemäärä edeten kymmenen laukauksen sarjoissa alkua kohti, kunnes tasatulos on ratkennut. Jos sarjat ovat identtiset, ratkaisee kymppien, yhdeksikköjen kahdeksikkojen ja niin edelleen määrä. Jos tämänkin jälkeen tulos on tasan, ratkaisee sisäkymppien määrä. Jos tulos on vielä tasan, ampujille pitää antaa sama sijaluku ja nimet luetella tulosluettelossa aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan.
- Kahdeksan parhaan eli finalistien sijoitukset ratkaistaan mahdollisten tasatulosten jälkeen yksittäisin lisälaukauksin, kunnes ero syntyy.