25m pistooli ja pienoispistooli

Ampujat: naiset, naisjuniorit. miehet ja miesjuniorit (N,N60, N50, N20, N18, N16, M, M20, M18, M16)

Sarjat M50, M60, Y70, Y75 ja Y80 ampuvat lajia pienoispistooli

Ampumamatka: 25 m

Ase: Ase on puoliautomaattipistooli tai revolveri, kaliiperi .22, Liipaisun laukaisuvastus on vähintäin 1 kg. Aseen tulee sopia tarkistuslaatikkoon, jonka mitat ovat:pituus 30cm, leveys 15 cm ja korkeus 5 cm. Ase saa painaa enintään 1,4 kg.

Luodit: Patruunat ovat ns. pitkiä ja kaliiperia .22.

Taulut:

  • tarkkuusosa: Sama pistoolitaulu kuin miesten50 m pistoolissa. Kympin halkaisija on 50 mm.
  • pikaosa: Tauluna on miesten olympiapistoolissakin käytetty taulu, jossa kympin halkaisija on 100 mm.

Ampumaohjelma: Kilpailu on kaksiosainen. Ensin ammutaan 30 laukausta tarkkuusosaa (kuusi viiden laukauksen sarjaa). Kuhunkin sarjaan on aikaa viisi minuuttia. Toisen osan nimi on pikaosa ja kv. kisoissa se suoritetaan useimmiten kouluosan jälkeisenä päivänä. Pikaosassa ammutaan myös kuusi viiden laukauksen sarjaa. Pikaosalla ammutaan viiden laukauksen sarjoja ja taulu on näkyvissä kolmen sekunnin ajan kutakin laukausta kohti ja sitten piilossa seitsemän sekuntia. Ennen kumpaakin osaa voidaan ampua yksi viiden laukauksen koesarja.

Finaali: Loppukilpailuun pääsee peruskilpailun kahdeksan parasta. Siinä ammutaan neljä viiden laukauksen pikaosa sarjaa. Tulkkaus kymmenyksen tarkkuudella. Lopputulos muodostuu peruskilpailun ja finaalin yhteistuloksesta. Finalistien mahdolliset tasatulokset ratkaistaan lisäsarjoilla, kunnes ero syntyy.