Ilmakivääri

Ampumamatka: 10 metriä.

Ase: puristetulla ilmalla tai kaasulla toimivat kiväärit. Kaliiperi enintään 4,5 mm ja aseen paino enintään 5,5 kg. Naiset ja miehet ampuvat samanlaisella aseella.

Luodit: Vapaasti kaupan olevat lyijyluodit tai muusta pehmeästä materiaalista tehdyt luodit, maksimi kaliiperi 4,5 mm.

Taulut: Kympin halkaisija 0,5 mm.

Ampuma-asento: Ampuminen tapahtuu "vapaalta kädeltä" ja seisten ilman tukea.

Ampumaohjelma: Miehet 60 laukausta, ampuma-aika elektronisiin tauluihin 1 h 15 min. Naisilla 40 laukausta, ampuma-aika on 50 min. Pahvitauluihin ammuttaessa vastaavat ajat ovat 1h 30 min. ja 1h 15 min.

Finaali: Loppukilpailuun pääsee peruskilpailun kahdeksan parasta. Siinä ammutaan 10 yksittäistä laukausta. Lopputulos muodostuu peruskilpailun ja finaalin yhteistuloksesta.

Tasatulos:
- Peruskilpailussa tasatulos ratkaistaan seuraavasti: Tasatulokset ratkaisee sisäkymppien lukumäärä. Sisäkymppien mennessä tasan, tuloksen ratkaisee viimeisen kymmenen laukauksen sarjan korkein pistemäärä edeten kymmenen laukauksen sarjoissa alkua kohti, kunnes tasatulos on ratkennut. Jos sarjat ovat identtiset, ratkaisee kymppien, yhdeksikköjen kahdeksikkojen ja niin edelleen määrä. Jos tulos on vielä tasan, ampujille pitää antaa sama sijaluku ja nimet luetella tulosluettelossa aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan.
- Kahdeksan parhaan eli finalistien sijoitukset ratkaistaan mahdollisten tasatulosten jälkeen yksittäisin lisälaukauksin, kunnes ero syntyy.